Bij een saneringskrediet neemt een gemeentelijke kredietbank jouw schulden over. Je hebt dan nog maar één schuld, namelijk aan de gemeentelijke kredietbank. Je krijgt bij hen één nieuwe lening, waar je elke maand een deel van terugbetaalt. Je hebt nog maar één schuldeiser, dit geeft overzicht en rust. En je hoeft niet meer bij meerdere schuldeisers apart incassokosten te betalen.
Kredietregistratie bij saneringskrediet
Heb je schulden? Dan is hulp zoeken bij je gemeente altijd een goed idee. Als je gebruik maakt van een saneringskrediet, wordt dit bij ons gemeld. We vertellen je hoe dat werkt en wat het voor jou betekent.
Saneringskrediet (gemeentelijk krediet)
Kun je nog lenen als je een schuld hebt?
Vraag je een nieuwe lening of een nieuw krediet aan? Dan kijkt de kredietaanbieder bijvoorbeeld eerst naar je inkomsten en uitgaven. Ook kijkt de kredietaanbieder naar de kredieten die je hebt (gehad) en of je die hebt terugbetaald. Als je een of meerdere schulden hebt, kan het zijn dat je kredietaanbieder wat voorzichtiger is en je niet zomaar een nieuwe lening geeft. Als je je schuld op tijd hebt terugbetaald, kan dit juist in je voordeel werken. Het is daarom altijd slim om zelf alvast je financiële situatie te bekijken. Zo voorkom je verrassingen en weet je beter waar je aan toe bent.
Als je een krediet hebt lopen bij een kredietaanbieder, dan wordt dit door je kredietaanbieder geregistreerd bij BKR. Als je jouw krediet hebt afgelost, dan geeft de kredietaanbieder dit aan ons door. Daarna blijft nog 5 jaar zichtbaar dat je overeenkomst is beëindigd.
We gebruiken verschillende bijzonderheden om aan te geven wat de status is van je kredietregistratie.
Lees meer